HOME DE VERENIGING NIEUWS PROGRAMMA TAALCURSUSSEN CONTACT

Maak uw keuze:

 • 22 dec Kerstwens 2022
 • 20 sep | 29 en 30 oktober Scandinav
 • 19 jun Boekentip: Bestemming Reykja
 • 19 jun Midsommar Markt 25 & 26 juni
 • 22 dec Kerstgroet 2021
 • 11 okt Rabo ClubSupport
 • 23 dec Kerstgroet
 • 11 nov Drie noordelijke speelfilms
 • 11 mei Aan de leden van de de Scand
 • 06 mei Themareis IJsland 6 – 13 s
 • 09 mei Zondag 21 mei 2017, Unieke vaartocht met de s.s. Furie


  Unieke vaartocht met de s.s. Furie vanuit sleepboothaven Maassluis, een uiterst bijzondere beleving met de laatste stoomzeesleper in Nederland! (Varen, Maassluis compacte Binnenstad zien, lunchen en terras: 11.00 - 17.30 uur) 

  Op initiatief van onze Secretaris Bjorn von Ubisch, die ook vrijwilliger is bij Hollands Glorie gaan we aanmonsteren op de s.s. Furie. Het neemt een week in beslag om de motoren op te starten, daarom gaan er slechts een aantal dagen per jaar een paar mogelijkheden zijn om met dit bijzondere schip mee te varen. Wij krijgen de kans! 

  Van stapel gelopen in 1916 bij scheepswerven v.h. G & H Bodewes in de provincie Groningen, diende ze tot ver in de jaren zeventig als sleepboot voor de papierindustrie in ZWEDEN. Vervolgens werd ze aangekocht voor een rol in de legendarische televisieserie Hollands Glorie naar het boek van Jan de Hartog. In 1978 aangekocht door de Stichting Hollands Glorie te Maassluis en sindsdien vaart ze weer onder de Nederlandse vlag. Kortom; een uniek stuk industrieel erfgoed, oorspronkelijk gestookt met kolen, later omgebouwd met 2 oliebranders.  

  We zullen op het schip wegwijs worden gemaakt en uitleg krijgen bij de rondleiding. We blijven op de binnenwateren, u hoeft niet te vrezen dat u zeeziek zult worden en bovendien is het schip uiterst stabiel. Er is een toilet aan boord. 

  Hoe het voelt om met deze stoere stoomzeesleper te varen gaan we beleven tijdens de vaartocht van 3 uur in en rondom de havens en scheepswerf van Maassluis en Rotterdam. We varen heel dicht langs reuze containerschepen die geladen worden, ook hopen we dat er een groot passagiersschip aangemeerd ligt. 

  U kunt zich aanmelden bij Sylvia van de ZNV door te mailen naar activiteiten@znver.nl of bel naar tel.: 020-6935831. Wacht u even met betalen alstublieft todat u de bevestiging hebt ontvangen. Dan kunt u het geld overmaken op de bankrekening.......ten name van de ZNV te Hoofddorp o.v.v. Furie. Vergeet niet uw lunchkeuze door te geven! 

  Wij vragen u om nu alvast een keuze te maken wat u graag zou willen lunchen, zie de lunchmenukaart van het restaurant, zodat alles al klaar kan staan voor ons! www.grandcafethooft.nl 

  Er kunnen totaal maximaal 40 passagiers mee voor deze twee vaartochten, meldt u zich dan ook z.s.m. aan! 

  Kosten voor deze vaartocht zijn voor leden € 25,- per persoon en niet-leden € 35,-. Hierbij inbegrepen zit koffie en thee met scheepsbeschuit voor alle passagiers. 

  Schip ahoy! 

  Tip: U kunt er een mooi weekend van maken, want zaterdag 20 mei is er -De dag van de zeesleepvaart- met allerlei activiteiten, feestelijkheden en vlootschouw! 

  Locatie (plaats van samenkomst): in de Buitenhaven van Maassluis, om 11.00 uur. Dit kan op de Burgemeester de Jonghkade of Govert van Wijnkade zijn 

  Een week van te voren wijst de Havenmeester onze exacte ligplaats aan en laten wij het u vervolgens weten, evenals de tijden van her programma in welke groep u ingedeeld bent. 

  *Lunchen bij Grand Cafe Het Hoofd, Burgemeester de Jonghkade 35, 3143 CC Maassluis. 

  Neemt u vooral waterdichte warme laagjes kleding en stevige schoenen mee zodat u het behaaglijk heeft aan boord. 

   

   

     << terug


  Copyright 2018 Scandinavische Vereniging Fryslân